Nukaręs pilvas: kai negelbėja nei sportas, nei sveika mityba

Nukaręs pilvo pilvas

Yra problema, nuo kurios kenčia bei nepatogumų patiria ir vyrai, ir moterys. Tai – aiškiai matomos stambios riebalinės raukšlės pilvo zonoje. Moterys dažnai susiduria su šiais iššūkiais dėl nėštumo metu patirtų fizinių pokyčių.

Tiesa, šių raukšlių atsiradimo priežastys abiem lytims kiek skiriasi. Vyrams nukaręs pilvas atsiranda dėl silpnų raumenų ir poodinių riebalų sankaupų. Vienas iš antsvorio simptomų – riebalų kaupimasis apatinėje pilvo dalyje. Tokia vyrų organizmui charakteringa savybė gali pasireikšti net aktyviai sportuojantiems, atletiško sudėjimo asmenims. Cukraus vartojimas taip pat gali sukelti virškinimo problemas ir pilvo pūtimą.

Moterys su priekinės pilvo sienos deformacijomis susiduria arba dėl riebalų kaupimosi, arba po nėštumo ir gimdymo atsirandančio pilvo preso raumenų išsitempimo. Būtent raumenų elastingumo ir struktūros pažeidimai tampa nukarusio pilvo atsiradimo priežastimi, ir jos nepavyksta atsikratyti nei sportuojant, nei paisant sveikos mitybos principų. Kasdienės dieną atliekamos veiklos ir įpročiai taip pat turi didelę įtaką pilvo formavimui.

O štai korekcijos būdas abiejų lyčių atstovams yra vienodas. Kai yra aiškiai matomos poodinių riebalų raukšlės ant pilvo, pilvo raumenys yra nusilpę, kūno kontūrai – deformuoti ir nekoreguojami lipoksacijos būdu, būdinga bambos išvarža, specialistai rekomenduoja abdominoplastiką. Svarbu išlaikyti raumenų tonusą ir laikyseną, kad būtų išvengta nugaros skausmų.

Pasak plastikos chirurgo Vytauto Jankūno, esant nutukimui, abdominoplastikos efektyvumas didėja, kai pilvo korekcija derinama kartu su kitomis plastinėmis procedūromis – pavyzdžiui, lipoksacija. Be to, abdominoplastika naudojama ne tik siekiant pašalinti pilvo raukšles, bet ir akivaizdžiai matomus kitų operacijų paliktus randus. Daryti tinkamus veiksmus ir laikytis rekomendacijų yra būtina norint pasiekti plokščią pilvą.

Tačiau specialistas pažymi, kad pilvo plastikos operacijos – vienos rimčiausių, nes chirurginės invazijos metu koreguojami pilvo minkštieji ir raumenų audiniai, naujoje vietoje formuojama bamba. Tad prieš operaciją labai svarbu įvertinti norus, galimybes ir problemų mastą, paruošti individualią korekcinę programą. Tam tikri produktų pasirinkimai taip pat gali turėti įtakos virškinimo sveikatai.

„Operacija vyksta keliais etapais, po jos lieka pailgi randai. Kad jie taptų kuo plonesni ir mažiau matomi, apie du mėnesius trunkančio reabilitacinio periodo metu būtina paisyti plastikos chirurgo rekomendacijų“, – sako V. Jankūnas. Per dieną suvartojamo maisto kiekis ir kokybė taip pat turi didelę reikšmę sveikatai.

Jo teigimu, be pilnos abdominoplastinės operacijos, gali būti atliekama ir pilvo minikorekcija. Tokiu atveju pjūviai atliekami priekinėje pilvo sienelėje, šiek tiek žemiau bambos, pati bamba neliečiama. Po operacijos lieka iki 15 cm pjūvis, kuris po kurio laiko pasidaro nematomas. Virškinimo sistemos sveikata yra labai svarbi siekiant išvengti pilvo pūtimo ir kitų problemų.

Žmonių patirtys su pilvo pūtimu ir virškinimo diskomfortu yra labai dažnos. Nors šie simptomai gali būti nemalonūs, svarbu suprasti, kas juos sukelia ir kaip juos valdyti. Sukelia šiuos simptomus dažnai tam tikri maisto produktai ir netinkami mitybos įpročiai.

Nuotraukos ir vizualiniai elementai yra svarbūs pasakojant asmenines istorijas. Taip pat svarbu dalintis asmeninėmis patirtimis, ypač nėštumo metu, kai kūnas patiria daug pokyčių.

Nors gali atrodyti, kad šie pokyčiai yra neįveikiami, tinkamai pasiruošus ir laikantis rekomendacijų, galima pasiekti gerų rezultatų.

Registracija vykdoma ir išsami informacija teikiama mob. tel. +370 687 17553 ir el. p. jankunas@plastikoschirurgai.lt

, , , , ,


Į asmeninę konsultaciją galite užsiregistruoti jums patogiu būdu

Telefonu: +370 687 175 53 arba el. paštu:


Grįžti į naujienų sąrašą

Atsiliepimai